Reducero låneförmedlare

Publicerat den Kategoriserat som Samla lån och krediter
samla lån och krediter reducero

Är en hos bolagsverket registrerad låneförmedlare baserad i Göteborg. Hos Reducero kan man jämföra 21 stycken kreditgivare.

Telefon: 020113341

Besöksadress: Vädursgatan 5

Ort: 412 50 Göteborg

Samla lån och krediter

Klagomål från konsumentverket

– Vi har kollat marknaden och upptäckte brister hos bland annat Reducero AB och Nystart Finans Sverige AB, förklarar Martin Olsson, jurist på Konsumentverket.

Får inte låta för bra

Reducero fick kritik för marknadsföring som ansågs strida mot måttfullhetskravet som säger att lånet som det framställs inte får missleda kunden om de ekonomiska konsekvenserna av krediten. Inte heller får den verka vara en bekymmersfri lösning på kundens eventuella ekonomiska problem eller få en kund att fatta ett oöverlagt beslut att binda sig till den.

Konsumentverket eftersträvar frivilliga rättelser, det vill säga att företaget får yttra sig och redogöra för sina åtgärder för att korrigera det som är fel.

Reducero använde orden snabb/snabbt och bland annat uttrycket ”låt bankerna tävla om dig”. Det första ska nu vara borta och deras marknadsföringsuttryck ersatt med ”vi söker lån hos flera långivare”, enligt företagets yttrande till Konsumentverket.

Rättelser godkända från 9 mars 20019

Reducero har valt att rätta sig efter Konsumentverkets skrivelse och har genomfört ändringarna.